World of Warcraft

World of Warcraft (lyhennettynä WoW) on Blizzard Entertainmentin kehittämä Warcraft-pelisarjaan perustuva massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli (MMORPG). Pelisarjan tapahtumat sijoittuvat sen keskeisimpään maailmaan, Azerothiin noin neljä vuotta edellisen Warcraft-pelin, Warcraft III: The Frozen Thronen, tapahtumien jälkeen. Peli julkaistiin Warcraft-pelisarjan 10-vuotispäivänä 23. marraskuuta 2004.Peliin on tähän mennessä julkaistu seitsemän lisäosaa: The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria, Warlords of Draenor, Legion ja Battle for Azeroth. Marraskuussa 2019 paljastettiin, että peli saa vuonna 2020 kahdeksannen lisäosan nimeltä Shadowlands.

World of Warcraftin maailmassa pelaaja voi asettua joko Liittouman (engl. Alliance) tai Lauman (engl. Horde) puolelle. Kummaltakin puolelta löytyy omat rotunsa (engl. race), joille on kaikille kirjoitettu laaja taustatarina. Rodun valinta vaikuttaa hahmon aloituspaikkaan ja joihinkin taitoihin, mutta peli ei sisällöllisesti muutu kovin oleellisesti eri roduilla pelatessa. Rodun valinnan jälkeen valitaan omalle hahmolle hahmoluokka, nimi ja ulkonäkö.

WoW on hyvä esimerkki pelistä, jossa pelaaja itse luo itselleen hahmon sekä myös päättää millainen hahmosta tulee ja mitkä ovat pelaajan omat tavoitteet pelin sisällä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.