Pokémonhahmo Pikachu

Videopelejä paljon pelaavat tietävät sen tosiseikan, että sillä on väliä, millä hahmolla pelaa. Pelihahmo toimii pelin tarinan pääsankarina ja kuljettaa pelin tarinaa luontevasti eteenpäin. Pelihahmo tekee pelistä uskottavan ja mielenkiintoisen. Hahmo ei ole pelkkä pelaamisen mahdollistava välikappale vaan pääelementti, joka määrittää pelin tapahtumat. Eri konsoleille ja PC-peleille on suunniteltu lukematon määrä erilaisia pelejä, jotka rakentuvat toisistaan poikkeavien teemojen ympärille. Pelillä pitää olla hyvä tarina ja päähahmon on oltava mielenkiintoinen ja samaistuttava. Osa klassikkohahmoista onkin jäänyt elämään ja hahmot ovat tuotteistettu siten, että myynnissä on kaikkea mahdollista muovihahmoista vaatteisiin ja lakanoihin.

Hahmo

Pikachu on Pokémonhahmo joka seikkailee Pokémon peleissä. Satoshi Tajiri on luonut tuotesarjan, johon kuuluu videopelejä, kirjoja, keräilykortteja ja paljon muuta. Pokémon-pelissä on useita hahmoja, jotka taistelevat toisiaan vastaan. Pikachu on ehkä tunnetuin Pokémon, koska se seikkailee myös Pokémon animesarjassa. Tuotesarjan virallisena maskottina se sitä pidetään suosituimpana Pokémonina. Pelin edetessä voit löytää Pikachuja taloista, metsistä ja monista muista paikoista. Sähkötyypin Pokémonina se voi varata sähköä ja varastoida sitä poskiinsa ja tarvittaessa taistella salamatyyppisellä hyökkäyksellä. Sähkötyypeille on tunnusomaista nopeus ja erikoishyökkäyksillä ja -puolustuksilla on paljon voimaa. Heikkoutena on maa. Onnistunut hyökkäys lamauttaa vastustajan eikä se pysty liikkumaan hetkeen eikä siten myöskään hyökkäämään. Vastustaja ei useinkaan pysty lamaannuttamaan sähkötyypin Pokémoneja. Pikachu on suloinen ja ikoninen pelihahmo. Aikuiset ja lapset rakastavat Pikachua. Pokémon GO on jatkanut Pikachun seikkailuja.

Historia

Pikachu esiteltiin suurelle yleisölle samaan aikaan kuin 150 muutakin Pokémonahmoa kun Game Freak julkaisi ensimmäisen Pokémonpelin vuonna 1996. Pokémon Red julkaistiin Japanissa Game Boy-pelikonsolille. Ken Sugomori oli pelihahmon suunnittelija. Hahmoa suunniteltaessa oli jo tiedossa, että hahmo kuuluu sähkötyyppien ryhmään, joten sähkö ja salama olivat kantavia ideoita hahmoa suunniteltaessa. Pikachu ja Clefairy ovat Pokémon pelihahmoista eniten tuotteistettuja. Peleistä ja pelihahmoista löytyy paljon tietoa eri verkkosivuilta.  Pikachu on esiintynyt myös piirrossarjassa Ash Ketchumin kanssa. Suunniteltaessa hahmoa haluttiin vedota lapsiin siten, että hahmo olisi sellainen, jonka voisi valita myös lemmikiksi. Keltainen väri on helppo tunnistaa myös silloin, kun hahmo näkyy jossain kauempana. Väriä valittaessa huomioitiin myös se, että harva peli- tai tarinahahmo on keltainen.

Tuntomerkkejä

Pikachu on pieni hiirtä muistuttava Pokémon, jonka tunnistaa lyhyestä keltaisesta turkista sekä selän ja hännän ruskeasta kuvioinnista. Korvat ovat pitkät ja mustapäiset. Poskipussit ovat punaiset ja niihin voi varastoida sähköä. Sähkötyyppiä korostaa salamanmuotoinen häntä. Joissain peleissä hännän pää on erilainen eri sukupuolilla. Naaras-Pikachun tunnistaa hännän päässä olevasta lovesta, kun taas uroksen hännänpäässä on sydän. Piirrossarjassa Pikachu ilmeilee tunnetilojaan liioitellen ja puhuu siten, että se toistelee nimensä tavuja äänenkorkeuttaan vaihdellen. Pikachun ravintoa on sähköiskulla paahdetut marjat. Poskien varaus vapautuu tarpeen mukaan kipinöinä tai salamoina. Magneettikenttä häiritsee sähkön purkautumista, joten Pokémon saa flunssaoireita. Pikachujen lempipaikka on siellä, missä on ukonilma. Uhattu Pikachujoukko on vaarallinen, sillä ne voivat muodostaa yhdessä yksittäistä Pikachua huomattavasti voimakkaamman sähköpurkauksen, joka voi ilmetä esimerkiksi paikallisena, voimakkaana ukkosmyrskynä. Heikentynyttä Pikachua voi lajitoveri elvyttää ja vahvistaa lataamalla sitä sähköiskulla.

Sarjat

Animesarjoissa ja -elokuvissa Pikachu seikkailee Ash Ketchumin kanssa. Ash on poika, jonka hahmo perustuu ensimmäisten Pokemon-pelien pelihahmoon, jonka nimi oli Redi. Redi ja Ash ovat kuitenkin kaksi eri hahmoa, jotka sekoitetaan usein yhdeksi ja samaksi hahmoksi. Ashin tavoitteena on tulla Pokémon-mestariksi. Pikachu on Ashia merkittävästi suositumpi hahmo. Animesarja alkaa siitä, että professori Oak antaa Ashille Pikachun jolla hän voi aloittaa Pokémon-koulutuksen. Koulutuksen alussa on haasteita, koska Pikachu kiukuttelee antamalla Ashille sähköiskuja ja kieltäytyy siirtymästä Poké-palloon. Välit paranevat, kun Ash suojelee Pikachua lintuparven hyökkäykseltä ja vie sen hoidettavaksi. Luottamus kaksikon välillä kasvaa ja he ystävystyvät. Sarjassa he joutuvat yhdessä monenlaisiin erilaisiin seikkailuihin ja kohtaavat useita erilaisia Pokémoneja.

Pokemonien ohella sinua saattavat kiinnostaa myös aikuisten pelit.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.