Spyro

Spyro on pieni purppuran värinen lohikäärme. Hahmo on seikkaillut sekä omassa pelissään että myös Skylanders pelisarjassa. Pienestä koostaan huolimatta Spyro on rohkea ja nokkela hahmo joka pystyy päihittämään isotkin vastukset. Hänellä on myös kaverinaan Sparx niminen sudenkorento joka suojelee Spyroa. Hänestä oltiin tekemässä myös elokuvaa jonka oli tarkoitus julkaista vuonna 2009, mutta se keskeytettiin. 

Spyro on Insomniac Gamesin luoma pelisarja. Insomniac kehitti kolme ensimmäistä PlayStationille ilmestynyttä Spyro-peliä, minkä jälkeen peliyhtiö jätti pelisarjan keskittyäkseen luomaan ensimmäistä PlayStation 2:n sarjaansa Ratchet & Clankia.

Purppura lohikäärme Spyro on Insomniac Gamesin luomus, joka on seikkaillut useissa peleissä. Pienestä ulkonäöstään huolimatta Spyro on erittäin rohkea ja voimakastahtoinen. Lohikäärmepoikasen normaalihyökkäyksiin kuuluvat liekkien syökseminen ja puskeminen pienillä mutta terävillä sarvilla. Spyro osaa myös liitää lyhyitä matkoja siivillään ja myöhemmissä peleissä lohikäärme oppii useita muita kykyjä: Uimisen, sukeltamisen, kiipeämisen, leijumisen, veden, jään, kuplien ja sähkön syöksemisen, liukumisen, pääiskun, puolapyörinnän, siipisuojan, seinähypyn, tuplahypyn yms. Spyro on yleensä avulias ja puolustaa ystäviään, eikä ole vielä kertaakaan seikkailujensa aikana pelännyt mitään ja spyro onkin mahtava ystävä vailla vertaa. Pelien aikana Spyroa suojelee hänen uskollinen ystävänsä Sparx, sudenkorento, joka toimii samalla Spyron elämäpalkkina: Kun Spyro on vahingoittumaton, Sparx on hohtavan kultainen, sitten samean sininen, vihreä ja viimeisen iskun saatuaan Sparx karkaa eikä suojele Spyroa enää. Sparxin kuntoa voi pitää yllä sen syömillä perhosilla, joita saa esiin nitistämällä pitkin tasoja juoksentelevia pienikokoisia eläimiä, kuten lampaita ja kanoja, joskus myös vihollisia. Myöhemmissä peleissä joissakin kentissä on myös lasipulloja jonka sisällä on perhonen, Spyron täytyy vain rikkoa pullo saadakseen uuden elämän. Ensimmäisessä pelissä elämät mitataan hopeisilla lohikäärmepatsailla sekä vihollisilta saatavilla kristallikuulilla. Spyro A Hero’s Tail -pelissä on mahdollista ostaa Moneybagsin kaupasta Sparxille lisäelämä, jolloin Sparx on viimeisillä voimillaan punainen.

Ensimmäisessä pelissä Spyron ääninäyttelijänä toimi Carlos Alazraqui mutta sittemmin Tom Kenny on antanut äänensä hahmolle. Spyron ääninäyttelijöinä ovat toimineet myös Jess Harnell, Elijah Wood, Josh Keaton ja Matthew Mercer. Eijah Wood on ääninäyttelijä Spyron uudistetussa trilogiassa The Legend of Spyro: A New Beginning, The Legend of Spyro: The Eternal Night ja The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon. Josh Keaton on Spyron ääni sarjan spin-off-pelissä Skylanders: Spyro’s Adventure ja Skylanders: Giants. Suomeksi dubatussa pelissä Spyron ääninäyttelijöinä ovat toimineet Samuel Harjanne, Antti L. J. Pääkkönen ja Joonathan Kettunen. Maailmalla suosiota saanut alkuperäisen Spyro-trilogian musiikki on The Police -yhtyeen rumpalin, Stewart Copelandin tekemää.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.