Sonic

Sonic hahmon virallinen nimi on Sonic the Hedgehog ja se seikkailee Segan julkaisemassa pelisarjassa. Sonic on seikkaillut pelimaailmassa jo vuodesta 1991. Sonicin tuntee moni, sillä pelejä on myyty yli 90 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Hahmo seikkailee myös useissa erilaisissa sarjakuvissa ja animaatioissa. Sininen siili on tunnistettava hahmo, joka juoksee ääntä nopeammin ja käpertyy palloksi silloin kun se hyökkää vihollisia vastaan. Monessa pelissä Sonicin tehtävänä on keräillä käynnistysrenkaita ja juosta tason läpi vihollisia ja esteitä väistellen. Ei siis ihme, että pelisarja on yksi maailman suosituimmista tasohyppelypeleistä.

Hahmo

Sonicin ulkonäkö vaihtelee hieman riippuen siitä, esiintyykö hahmo pelissä, sarjakuvassa vai animaatiossa. Alkuperäinen videopelien hahmo on muotoilultaan pyöreä ja lyhyt sekä sen piikit ovat sulkamaiset. Sonic the Hedgehof 2:ssa hahmon mittasuhteita on hieman muutettu. Hahmolla on vuosien mittaan ollut välillä pitemmät jalat, välillä sen vartalo on ollut vähemmän pallomainen ja sen silmien värissä on ollut hienoista vaihtelua. Hahmon tavoitteena on estää pelin pahiksen tohtori ”Eggman” Robotnikin suunnitelmat. Sonic liikkuu vauhdikkaasti, joten nopeista liikkeistä pitävät tykkäävät pelistä varmasti. Pelien tasoissa toistuu usein paratiisi- ja Rooman rauniot-teemat.  Tohtori Robotnikin valtakuntaa ovat jättimäiset tehtaat. Pelaajalta vaaditaan nopeuden lisäksi tarkkuutta, ettei hahmo päädy ansaan.

Historia

Hahmo kehitettiin alun perin Segan ja Nintendon kilpaillessa peliherruudesta, ja Segan suunnittelijoille annettiin tehtäväksi luoda uusi hahmo. Hahmon piti olla tunnistettava, ja sellainen että sen ympärille olisi mahdollista keittää Nintendon Mariota suositumpi hahmo. Tavoitteet olivat siis korkealla. Suunnittelutiimi Sonic team kehittikin useita erilaisia hahmoja, sinisen siilin lisäksi suunnittelupöydällä luotiin muun muassa kani, koira ja haarniska. Naoto Oshima, joka oli suunnittelemassa hahmoja, kyseli mielipiteitä ihmisiltä eri hahmoista. Siili oli kyselyn suosituin hahmo, joten se valittiin jatkokehityksen kohteeksi. Suunnittelun taustalla vaikutti se, että haluttiin hahmon olevan helposti piirrettävissä ja tuttu. Hahmon värimaailma valittiin Segan logosta. Suunnittelutiimin pääohjelmoija Yūji Naka luuli, etteivät siilit osaa uida, joten Sonicista suunniteltiin uimakyvytön.

Juoni

Pelisarjan kantava teema on tohtori Robotnikin ilkeät juonet. Ensimmäisessä pelissä pahis on siepannut eläimiä tarkoituksenaan muuttaa ne Badnik-roboteiksi. Sanomattakin selvää, etteivät myöskään robotit ole ystävällisiä, vaan ilkeitä hahmoja, joita pitää väistellä ja tuhota. Sonic on pelin sankari, jonka tarkoitus on pelastaa eläimet sekä syöstä tohtori Robotnik vallasta. Pelin jatko-osassa Sonic saa rinnalleen Miles ”Tails” Prowerin, joka on vauhdikas kettu. Yhdessä he taistelevat tohtoria vastaan estäen pahan maailmanvalloituksen. Toistuvana teemana on tohtori Robotnikia vastaan taisteleminen. Tohtoria kuvaillaan sekä peleissä että sarjoissa erittäin älykkääksi. Tarinan mukaan hänen älykkyysosamääränsä on yli 300, joten hahmon virittelemät ansat ovat usein mielikuvituksellisia. Tohtorin tunnistaa suurista viiksistä ja niiden yläpuolella pilkottavasta kirkkaan punaisesta nenästä sekä vartalosta, joka on munan muotoinen. Tohtorin heikkous on ylimielisyys, joka usein johtaakin siihen, että Sonic kukistaa tohtorin. Tohtoria on sarjakuvissa kuvailtu robotiksi, joka juo moottoriöljyä, mutta pelimaailmassa hän syö ruokaa, ja on tulkittavissa eläväksi olennoksi.

Sarjat

Sonic on seikkaillut useissa erilaisissa animaatiosarjoissa. Animaatiosarjoissa seikkailevat muutkin pelisarjan hahmot. Sonic seikkailee myös manga-tyylin sarjakuvissa. Mangoissa tarina poikkeaa pelimaailmasta siten, että siilipoika Nicky voi halutessaan muuttumaan Soniciksi. Myös sarjakuvissa Sonic pystyy juoksemaan äänennopeudella. Sarjoissa tohtori Robotkik yrittää valloittaa maailmaa erilaisin tavoin. Hän myös yrittää orjuuttaa elolliset olennot ja usein myös muuttaa ne roboteiksi. Sarjoissa tohtorilla on vaihtelevia suunnitelmia kaupungin tuhoamisesta eläinten aivopesuihin ja tulevaisuuden tapahtumien muuttamiseen aikamatkustuksen avulla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.