Leon S. Kennedy

Resident Evil- pelisarjassa seikkaileva Leon S. Kennedy on monelle tuttu sarjan eri versioiden kautta. Leon on seikkaillut pelien lisäksi elokuvissa ja animaatioissa.

Esiintyminen peleissä

Resident Evil 2 julkaistiin vuonna 1998, ja Leon esiintyi pelissä ensimmäisen kerran toisena pelattavana hahmona. Pelin tarinan mukaan Laon palkattiin Raccoon Cityn poliisivoimiin ja myöhään illalla kaupunkiin saapuessaan hän huomaa, että mutantit ja zombit ovat vallanneet kaupungin. Tarina jatkuu Resident Evil Gaidenissa Leon seikkailee vuoden 1998 lopussa, jolloin hän etsii risteilyalukselta B.O.W- hirviötä ja tapaa samalla Lucia nimisen naisen. Tarina jatkuu Resident Evil 4:ssa, jolloin vuonna 2004 on kidnapattu presidentin tytär ja Leonia tarvitaan jälleen. Leon työskentelee Yhdysvaltain salaiselle palvelulle ja kidnappauksen selvittäminen johdattaa hänet espanjalaiseen kylään presidentin tytärtä pelastamaan. Leonin käyttämiä aseita ovat esimerkiksi pistooli ja haulikko. Aseita voi parannella pelissä, ja vaikka niistä ei saa supertehokkaita, on niissä riittävästi tehoa, jotta pelaaminen säilyy mielekkäänä.

Hahmo

Leon S. Kennedy työskentelee mieluiten yksin, ja hänestä tiedetään varsin vähän. Peleissä taustatarinaa ei ole juurikaan avattu, vaan jokaisen mielikuvitukselle on jätetty tilaa. Leon on älykäs ja turvautuu myös ystäviensä apuun erilaisista tilanteista selvitäkseen, toisin kuin Chris Redfield joka ratkaisee tilanteet voimalla ja aseilla. Leon on nähty useissa eri ammateissa eri peleissä. Usein hahmojen tarina jatkuu peleistä toisiin, mutta Leon saa usein kokonaan uuden ammatin, jonka tehtävät vaihtelevat. Tarinan mukaan Leon oli poliisikoulussa luokkansa parhain. Racoon Cityn poliisivoimiin häntä houkutteli epämääräiset tiedot alueella tapahtuneista murhista. Leon onkin suosituin ja pelatuin hahmo Resident Evil -pelisarjassa. Jos Leon olisi oikea ihminen, hän kuuluisi ehdottomasti timanttiliigaan. Hahmon ulkonäkö on hieman erilainen eri peliversioissa. Resident Evil 2 -pelissä hahmojen kasvot oli lainattu oikeilta ihmisiltä. Leonin hahmossa yhdistyy huumori ja vakavuus. Hahmon erikoistaidot tekevät hamosta monelle mieluisan pelattavan. Leonin ääninäyttelijä on ollut eri henkilö jokaisessa pelissä. Jopa niin, että Resident Evil 2:n r versiossa Resident Evil 2 remake, ääninäyttelijä ei ollut sama. Ääninäyttelijöinä on ollut Paul Haddad, Paul Mercier, Christian Lanz, Matthew Mercer ja Nick Apostolides.

Viholliset

Leonin vihollisia ovat muun muassa Osmund Saddler, Ramon Salazar ja Jack Krauser. Lordi Osmund Saddlerin tavoitteena on vallata koko maailma Las Pladas -loisen avulla. Loinen tuhoaa kantajansa kehon ja tekee kantajastaan tahdottoman orjan. Saddler johtaa Los Illuminadosia. Ramon Salazar on hullu linnanomistaja, joka toimii älyn ja julmuuden ohjaamina. Salazarin lapsenomainen ulkonäkö antaa vaikutelman, ettei hän olisi vaarallinen. Salazar ja Sadddler herättivät yhdessä Las Plagasin eli kauhua kylvävät loishirviöt maan uumenista. Jack Krauser auttaa Los Illuminadoseja mutta loinen ei näytä kontrolloivan häntä. Jackin kyvyt ovat yli-inhimillisiä. Armeijakoulutus ja taistelukoulutus ovat muovanneet hänestä pahan vastustajan, joten taistellessaan tätä petollista kommandoa vastaan Leonin on oltava tarkkana.

Elokuvat ja sarjat

Resident Evil: Degeneration animaatioelokuva perustuu Leonin ja Claire Redfieldin selviytymistä lentokentällä ja tehtaassa, joissa G-virus on valloillaan. Myös Netflix on lumoutunut Resident Evil-universumista. Resident Evil sarjan ensimmäisellä kaudella Umbrella-yhtymän synkät salaisuudet uhkaavat paljastua epidemian vallatessa maailmaa. Resident Evil: Degeneration on vuonna 2008 julkaistu animaatioelokuva, jossa T-viruksen tartuttama zombi vapautetaan lentokentälle. Leon ja Claire taistelevat zombieta vastaan. Resident Evil: Infinite Darkness on puolestaan tänä vuonna julkaistava animaatiosarja, jonka ensimmäisellä kaudella Leon ja Claire seikkailevat taas yhdessä. Sarjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2006, jolloin Resident Evil 4 pelin tapahtumista on kulunut kaksi vuotta. Moni odotteleekin jo heinäkuun 8. päivää kuumeisesti, jolloin sarjaa pääsee katsomaan. Trailerin perusteella sarja vaikuttaa lupaavalta ja pelimaailmalle uskolliselta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.