Kratos lisää

God of War pelisarjassa seikkailee päähenkilö nimeltään Kratos. Kreikkalaisessa mytologiassa Kratos on Pallaksen ja Styksin poika. Mytologian mukaan Kratoksessa henkilöityy voima ja suvereeni valta. Yhdessä voimakkaiden sisaruksiensa kanssa hän laittoi Zeuksen käskyjä täytäntöön. Pelihahmo Kratos puolestaan esiteltiin yleisölle vuonna 2005 jolloin julkaistiin God of War-peli. Hahmo on vilahdellut useissa muissakin peleissä, kuten Mortal Kombatissa ja Spulcaliburissa.

Hahmo

Soturihahmon tunnistaa käsiin kahlituista teristä, jotka toimivat tehokkaina aseina lähitaistelutilanteissa. Valkoista hahmoa korostaa verenpunainen raitatatuointi, joka on maalattu kasvoille ja rintakehään. Ihon valkoisuus on peräisin tuhkasta. Kratos taistelee pelin edetessä erilaisia vihollisia vastaan. Peliä voi pelata usealla eri taktiikalla, joko pelin päälinjaa mahdollisimman nopeasti edeten tai halutessaan voi keskittyä myös tutkimaan pelin erilaisia sivulinjoja. Suurimmat taistelukohtaukset voivat tuntua tylsiltä siinä vaiheessa, jos niitä joutuu yrittämään useaan kertaan. PS4:n God of War pelissä siirrytään kreikkalaisesta mytologiasta pohjolan tarustojen pariin. Pelissä päästään siis taistelemaan myös jättiläisiä vastaan. Pelin edetessä Kratosta suojaavaa haarniskaa pääsee muokkaamaan, ja se kannattaakin muotoilla siten, että se suojaa hahmoa parhaiten omalla tyylillään pelatessaan.

Historia

God of Warissa Kratos oli spartalainen sotilas, joka oli tehnyt sopimuksen sodan jumala Areksen kanssa. Kuten antiikin tarustoissa, myöskään pelissä jumalten kanssa tehdyt sopimukset eivät pääty hyvin. Kratos lähtikin kostoretkelle entistä herraansa vastaan. Kratoksella oli kuitenkin yhä Arekselta saadut yliluonnollisen suuret voimat. Athene suojeli edelleen Kratosta. Monien käänteiden jälkeen Kratos vei Zeuksen paikan sodan jumalana. Muut jumalat eivät hyväksyneet uutta jumalaa joukkoonsa. Kratoksen taisteluista suuttuneina muut jumalat päättivät viedä Kratoksen voimat ja samalla tappaa hänet. Titaani Gaia onnistui suojelemaan Kratosta. Katkeruus vei Kratoksen taas uudelle kostoretkelle, tällä kertaa jumalaa vastaa. Pelisarjan pelejä yhdistää komea grafiikka, ja toiminnan parissa viihtyvät tykkäävät peleistä varmasti.

Aseet

God of War III:ssa Kratos keräilee muiden sarjan pelien tapaan lisää aseita matkan varrelta. Kratoksen neljällä aseella on omat erikoishyökkäyskykynsä. Taiat tukevat aseen alkuperäistä käyttötarkoitusta. Nemesis-ruoskalla saa aikaan kevyttä vahinkoa uhreja sähköttäen. Nemesiksen taian avulla Kratoksen ympärille muodostuu sähkömyrsky, joka pomppii pienillä osumilla vihollisesta toiseen. Leijonannahkahansikkailla saa tehtyä suuren paineaallon. Hanskojen voima on peräisin Herkulekselta. Viholliset paiskautuvat voimakkaasti taaksepäin paineaallon vaikutuksesta. Hermeksen sandaalien avulla Kratos pystyy liikkumaan nopeasti jopa vihollisjoukkojen läpi. Myös seiniä pitkin juokseminen onnistuu. Helioksen pään avulla Kratos pystyy sokaisemaan vihollisia ja löytämään uusia polkuja. PS4:n God of War pelissä Kratoksen Leviathan-kirves vie pelin enemmän lähikontaktitaisteluihin. Kirvestä voi heitellä minne haluaa, ja sen saa myös takaisin, joten vihollista voi napauttaa myös takaapäin. Kirveen voimaa voi vahvistaa joko heikolla tai vahvalla riimutaialla. Eri peliversioissa Kratoksella on erilaiset aseet vaihtelevine voimineen.

Atreus

Kratosin poika Atreus on Kratosin tukena jokaisessa taistelussa. Atreuksen aseina on jouset. Atreus auttaa myös ongelmien ratkaisussa sekä tekstien tulkinnoissa. Jousipyssyn ammukset vaihtuvat pelin edetessä tilanteen mukaan. Osan taisteluista voi voittaa vain Atreuksen jousen sarjatulella. Kratos ja Atreus seikkailevat yhdessä useammassa erilaisessa alueessa, joissa kaikissa on tuntien edestä tutkittavaa. Pelistä löytyy useita sivutehtäviä, joita voi ratkaista. Sivutehtävät löytyvät, kun kuuntelee henkiä, jotka niitä tarjoavat. Sivutehtäviä suorittamalla saa kokemuspisteitä, joista taas on hyötyä taisteluissa. Kratosin kykyjä joutuukin välillä vahvistamaan resurssien avulla. Atreus on perinyt äidiltään lempeitä luonteenpiirteitä, joten Atreuksen avulla pelissä voi tappamisen lisäksi tavata parivaljakkoa auttavia hahmoja. Atreus saa Kratoksesta esiin inhimillisemmän puolen tuoden samalla pelin tarinaan syvyyttä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.