Tohtori Neo Cortex

Crash Bandicoot pelisarjan pääpahis. Tämä hullu tiedemies aikoo hallita maailmaa ja tällä tavoin kostaa kaikille, jotka ovat halveksivat häntä menneisyydestä. Hän on luonut itselleen mutantti eläimiä avukseen ja niitä ovat muunmuassa Ripper Roon, Komodonvaraanit Moen ja Joen, Tiny Tiger, Dingodile, Koala Kongin ja Pinstripe.

Tietojen mukaan Neo Cortex loi aikoinaan itse Crashin, mutta hän pääsi pakenemaan ikkunasta ensimmäisen Crash Bandicoot pelin alussa.

Wikipediasta:

Tohtori Neo Cortex on kuvitteellinen hullu tiedemies, joka on tavallisesti toiminut Crash Bandicoot-pelisarjan antagonistina. Hänen suurin haaveensa on hallita maailmaa kostaakseen niille, jotka halveksivat häntä menneisyydessä. Cortex loi joukon mutanttieläimiä avukseen (Ripper Roon, Komodonvaraanit Moen ja Joen, Tiny Tiger, Dingodile, Koala Kongin ja Pinstripe). Tuntomerkkeinä hänellä on suhteettoman suuri, laeltaan tasainen pää, otsaan tatuoitu iso N-kirjain ja sivuille sojottava musta tukka. Hänen ainoat tiedossa olevat sukulaisensa ovat hänen äitinsä ja goottihenkinen sisarentyttärensä Nina Cortex, jolla on mekaaniset kädet, jotka voi singota ulos ja kelata sisään.

Pelit, joissa Cortex toimii pääpahiksena, hän taistelee päävihollisensa Crash Bandicootin kanssa. Taistelussa hän käyttää tavallisesti aseenaan punaista sädepistoolia, josta lähtee hohtavia säteitä. Taistellessaan hänellä on apuna pieni liito-alus.

Ensimmäisessä Crash- pelissä Cortexilla oli suuri linna, joka sisälsi uskomattomia tiloja kuten loputtomia kuiluja ja suuria muureja. Linnassa asusti myös toinen tiedemies Nitrus Brio, jota vastaan Crash taisteli pelin loppuvaiheessa ennen Cortexia. Linnan voi myös nähdä toisissa Crash- peleissä; esim. (Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back).

Ensimmäisen Crash bandicoot -pelin alussa Neo Cortex ja Nitrus Brio suorittavat eläinkoetta, jonka oli tarkoitus kantaa nimeä ”Bandicoot 1.0”. Jostakin tuntemattomasta syystä Evolvo Ray (Nitruksen kehittämä mutaatiolaite) menee oikosulkuun (syytä ei tiedetä), jonka aikana Crash onnistuu irrottautumaan laitteesta ja hyppää ikkunan kautta vapauteen. Tohtoreiden onnistuu kuitenkin kidnapata Crashin senaikainen tyttöystävä Tawna Bandicoot, jota Crash rientää pelastamaan.

Neo Cortex opiskeli Crash Twinsanity -pelin mukaan Madame Amberlyn sisäoppilaitoksessa yhdessä N. Ginin ja Nitrus Brion kanssa.

Tohtori Cortex on Crashin ja Aku Akun lisäksi ainoa hahmo, joka on esiintynyt kaikissa Crash pelissä (N-trancedissa monipelimuodolla).

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.